Ilkka Rautio, energian projektit

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rautio Ilkka LI2

"Tulin taloon alun perin vuonna 2016 Fortumin siirryttyä laajempaan käyttö- ja kunnossapitokumppanuuteen Maintpartnerin kanssa. Työskentelin käynnissäpidon suunnittelijana ja operaattoreiden lomittajana Järvenpään biovoimalaitoksella. Se oli hyvä kokemus: panin merkille yrityksen laajan toiminnan ja miten täällä työskennellään hyvin lähellä käytännön asioita.

Vuoden 2017 työskentelin muualla. Sitten palasin Maintpartnerille perustamaan uutta energia-alan projektiliiketoimintaa, koska halusin osallistua monen eri voimalaitoksen projekteihin. Täällä oli siinä välissä tapahtunut suuri muutos. Nykyisin vallitsee kehittymisen ilmapiiri. Toki yleinen taloudellinenkin tilanne on nyt Suomessa parempi, mikä avaa lisää kehitysmahdollisuuksia.

Ensimmäisen vuoden aikana olen ollut mukana monipuolisesti voimalaitoksilla, jakelukeskuksissa, leipomoissa sekä muilla tehtailla toteutetuissa projekteissa. Tyypillinen työpäiväni sisältää työnjohdollisia tehtäviä, projektien tarjouslaskentaa, asiakastapaamisia, työmaakäyntejä, liiketoiminnan kehitykseen osallistumista, maakaasun- ja painelaitteiden valvontaa.

Meillä on mahtava maantieteellinen peitto Suomessa. Työntekijöitä kuunnellaan ja annetaan tehdä asioita, joissa kukin on parhaimmillaan. Työntekijöiden kuuntelemisen ja toiveiden toteuttamisen mahdollistaa runsas tehtäväkirjo.

Itse aloitin työurani jo 13-vuotiaana; siitä asti olen ollut joka päivä työsuhteessa, joskus kahdessakin samaan aikaan. Energia-alalla aloitin kesäharjoittelijana Fortumilla vuonna 2008. Fortumilla olin lopulta yhdeksän vuotta erilaisissa tehtävissä kaukolämmön ja -jäähdytyksen parissa sekä Järvenpään voimalaitoksella. Pääsin myös Energiateollisuuden lämmönkäyttötyöryhmässä tutustumaan energia-alan murroksen tuomiin haasteisiin Suomessa ja kansainvälisesti, mikä on ollut mielenkiintoista ja hyödyllistä.

Vapaa-ajalla harrastan juoksulenkkeilyä, hiihtoa ja kalastusta."