Kenneth Puskala, suunnittelija, mekaaninen suunnittelu

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Puskala Kenneth vaaka

"Peruskoulun jälkeen lähdin työskentelemään metallialan komennustyömaille eri puolille Suomea ja Venäjälle. Siitä sain kimmokkeen lähteä opiskelemaan koneinsinööriksi, joksi valmistuin vuonna 1997. Maintpartnerille siirryin yrityskaupan mukana vuonna 2006.

Pääsääntöisesti keskityn asiakastyöhön eli tekniseen suunnitteluun. Työt voivat vaihdella pienistä detaljisuunnitteluista isojen tehdastilojen layoutsuunnitelmiin. Pääsääntöisesti asiakkaamme ovat prosessiteollisuudesta.

Osa työajastani menee nuorempien suunnittelijoiden opastamiseen asioissa, joissa minulla on oman laitossuunnittelukokemukseni pohjalta annettavaa.
Urani aikana tekeminen on muuttunut paljonkin – laudalla piirtämisestä tietokoneavusteiseen 2D- ja 3D-suunnitteluun. Suunnittelu 3D:nä tuli tutuksi jo lähes 20 vuotta sitten, kun silloiselle osastolle hankittiin ensimmäinen laitossuunnitteluohjelmisto.

Olen saanut kokea kansallisten suunnittelustandardien kehityksen. Työtehtäviini on tullut mukaan esimerkiksi lujuustarkastelua, joka on osa tämän päivän suunnitteluvaatimuksia. Koen jatkuvan muutoksen ja uusiin asioihin perehtymisen hyvänä asiana, sillä uudistuminen on pitänyt työni mielekkäänä.

Tehdasympäristössä työskentely on sikäli haastavaa, että jatkuvasti törmää uusiin asioihin ja joutuu pakostakin ottamaan selvää ja kehittämään itseään ja samalla myös työyhteisöään. Työssä täytyy jatkuvasti olla ajan tasalla standardien ja normien muutoksissa, jotta osaa tehdä työnsä oikein.

Koen pystyneeni vaikuttamaan hyvinkin paljon sekä suunnittelijana että omalla työpanostuksellani siihen, että työyhteisössä tapahtuu jatkuvaa kehitystä hyvään suuntaan. Hyvä laitossuunnittelu vaikuttaa myös yleiseen turvallisuuteen.

Pidän Maintpartneria hyvänä työpaikkana. Kokkolan suunnitteluosastomme on avoin uusille asioille ja koko henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen, jotta saadaan pidettyä asiakkaat tyytyväisenä ja samalla kehitytään omassa työssämme.

Meillä on hyvä ilmapiiri, jossa on helppoa tehdä työtä. Kaikki työntekijät tukevat ja auttavat tarvittaessa toisiaan.

Olen ihmistyyppiä, joka tykkää kaikesta mitä ryhdyn tekemään. Olen pitänyt aina veneilystä ja valokuvauksesta, ja nuoruus on mennyt niiden asioiden ympärillä.

Aikuisessa iässä innostuin hevospsykologiasta ja sen seurauksena aloin harrastamaan lännenratsastusta. Myös lukeminen on lähellä sydäntäni. Ratsastus on kuitenkin se, mikä palauttaa voimat takaisin työviikon jälkeen."