Toni Räisänen, tuottavuus- ja digitaaliset ratkaisut

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Raisanen Toni Flow vaaka

"Olen koulutukseltani konetekniikan DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, ja Maintpartnerilla olen ollut jo vuodesta 2008. Hain taloon insinöörikoulutuksen loppusuoralla avoimella hakemuksella. Näiden vuosien aikana työ on muuttunut intohimoksi: haluan aidosti kehittää teollisuuden kunnossapitoa eteenpäin. Nyt toimin kehityspäällikkönä tuottavuus- ja digitaaliset ratkaisut -yksikössä.

Tehtäväni ovat aina liittyneet asiakkaiden laitosten käytettävyyden ja luotettavuuden kehittämiseen. Tyypillisiä töitä ovat kunnossapitojärjestelmien sisällön päivitykset, kunnossapitostrategioiden rakentaminen ja käyttövarmuusanalysointiin. Toimin asiakkaiden kanssa enimmäkseen Suomessa, mutta myös Ruotsissa, Puolassa ja Virossa. 

Työpisteellä kuuntelen musiikkia indiestä punkiin – kulloinenkin työtehtävä ratkaisee musiikkivalinnan. Liikunta on ollut paras tapa palautua työn rutiineista. Uusimpana aloitin hiljattain brasilialaisen jujutsun.

Maintpartner on aikanani kasvanut ja kehittynyt valtavasti. Yksi suuri syy on ollut panostaminen liiketoiminnan ja palveluiden kehittämiseen: johtamisjärjestelmän ja digitaalisten toimintamallien luomiseen sekä palveluiden tuotteistamiseen. Ja kehitys jatkuu edelleen.

Olen omaksunut hyvin vaihtelevan tehtäväkentän, jota itse kuvailen ”pää pilvissä, nyrkit savessa”-toimintamalliksi. Usein ollaan asiakkaan tuotantotiloissa kunnossapidon ja tuotannon työntekijöiden kanssa nyrkit savessa selvittämässä juurisyitä, keräämässä hiljaista tietoa, tekemässä kriittisyysanalysointia, katselmoimassa prosesseja tai kouluttamassa tehokkaampia toimintamalleja. Toisaalta välillä on oltava pää pilvissä kehittämässä uusia älykkään ennakoivan kunnossapidon palveluita liiketoimintahyöty ja asiakastarve edellä.

Työni vaikutuksia ei useinkaan näe heti, kuten ruohoa leikatessa. Tässä tehtävässä täytyy olla hyvin pitkäjänteinen, ja olen onneksi päässyt näkemään työni pitkän tähtäimen vaikutukset. Olen päässyt yhdessä muiden asiantuntijoidemme kanssa vaikuttamaan kehitykseen kunnossapidon suunnannäyttäjänä niin tuotteistettujen palveluiden kuin uusien konseptien luomisen ja jalkauttamisen kautta.

Minusta Maintpartnerissa hienointa ovat joustavuus työnantajana, ketteryys yrityksenä sekä luotettavuus asiakkaan kumppanina. Täällä kannustetaan myös kehittämään itseään: itse opiskelin DI:ksi työn ohella."