Maintpartnerin vastuullisuustyölle EcoVadiksen kultamitali

Maintpartner on saanut EcoVadis Gold -tunnustuksen, joka on korkeimman tason tunnustus työstä kestävän kehityksen eteen.

Maintpartner sijoittuu EcoVadiksen arvioiman parhaimman viiden prosentin joukkoon koneiden ja laitteiden korjaus ja asennus -yrityskategoriassa.

EcoVadis on yhteiskuntavastuullisuuden arviointiorganisaatio, jonka palveluita käyttää yli 55 000 yritystä 110 maassa. Toiminnan vastuullisuuden arvioinnissa tarkastellaan ympäristöön, henkilöstöön, liiketoiminnan etiikkaan ja toimitusketjuun liittyviä kriteereitä.

Lue lisää vastuullisuudesta Maintpartnerilla »

Lisätiedot:

Saija Pottala, HSEQ-päällikkö, Maintpartner
puh. 043 8200 064, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tänä jouluna Maintpartner tukee SPR:n nuorisotoimintaa ja lapsiperheitä

Tänä jouluna tuemme SPR:n nuoristotoimintaa ja vähävaraisia lapsiperheitä.

Viime vuosina joululahjoituksemme ovat painottuneet ympäristön hyväksi tehtävään työhön. Tänä vuonna, kun on kulunut kuusikymmentä vuotta YK:n lasten oikeuksien julistuksesta, lahjoitamme varat lasten ja nuorten hyväksi.

Joululahjoituksemme on annettu SPR:lle kotimaan nuorten turvatalojen työhön ja ystävätoimintaan, jolla autetaan ehkäisemään syrjäytymistä, sekä Hyvä Joulumieli -keräyksen kautta vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

spr yritysbanneri joulu2019 95x40mm 1 fi

Toivotamme Onnellista Joulunaikaa.

Kilpailuvirastolta hyväksyntä Caverionin Maintpartner-yritysostolle

Kilpailuvirasto on antanut hyväksyntänsä yrityskaupalle, jossa Caverion ostaa Maintpartner Groupin Suomen, Viron ja Puolan toiminnot. Yhdessä muodostamme Suomen johtavan teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoavan yhtiön. Palvelemme entistä laajemmin ja monipuolisemmin kaikkia teollisuuden aloja.

Ruotsissa Maintpartner AB jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä.

 

Tekoälypohjainen MP INtelligence otettu valvomaan Stockholm Exergin energiantuotantoa Ruotsissa

Energiayhtiö Stockholm Exergi on alkanut Maintpartnerin MP INtelligence -ratkaisun avulla valvoa lämmön- ja sähköntuotantoaan suur-Tukholman alueella. Järjestelmän tarkoituksena on estää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja parantaa prosessien suorituskykyä, sillä se havaitsee poikkeamat hyvin varhaisessa vaiheessa. Havainnot perustuvat tuhansien laitesignaalien jatkuvaan analyysiin, jossa kehittyneet koneoppivat algoritmit tunnistavat poikkeamat. Kun poikkeamat tunnistetaan ajoissa, niiden syyt voidaan korjata hyvissä ajoin ja välttää siten tuotannon pysähtyminen.

Stockholm Exergi tuottaa kaukolämpöä 800.000 taloudelle Tukholman alueella. Järjestelmä on otettu käyttöön kevään ja kesän aikana kaikille Stockholm Exergin tuotantolaitoksille: kolmelle voimalaitokselle sekä lämpöpumppulaitoksille, jotka ottavat talteen lämpöä ja kylmää meri- ja jätevesistä. Tekoälyteknologian käyttöönotto edustaa Stockholm Exergille tärkeää askelta digitalisaatiossa.

- Tämä on meille merkittävä investointi, sillä pidämme tärkeänä hyödyntää enemmän dataa tuotannossamme. Uusi teknologia antaa meille arvokkaan mahdollisuuden ponkaista reaktiivisesta toiminnasta askeleen edemmäs, kertoo Jörgen Espeling, tuotannon ja jakelun vt. johtaja.

- Aiemmin olemme saaneet varoituksia vasta, kun joku alijärjestelmä ylittää oman hälytysrajansa. Siinä vaiheessa on jo usein tarvittu hätäkunnossapitoa – pahimmassa tapauksessa koko laitos on jouduttu ajamaan alas huonoon aikaan. Kun saamme hälytykset aikaisemmin, voimme käytön aikana tehdä vähemmän kunnossapitoa tai vähintäänkin suunnitella korjaukset tuotantoaikatauluun optimoidusti. Huollosta tulee resurssi- ja kustannustehokkaampaa. Olemme jo nähneet todellisia tuloksia tälle investoinnille – ja kun tiedämme, että järjestelmästä tulee ajan mittaan vain parempi, odotamme paljon kehitykseltä jatkossa, jatkaa Espeling.

- MP INtelligence on jo todistanut, että tekoälyyn perustuva analytiikka auttaa saavuttamaan merkittäviä hyötyjä energiasektorilla. Olemme hyvin iloisia, että Stockholm Exergi on valinnut Maintpartnerin kumppanikseen parantamaan yhdessä energiantuotannon turvallisuutta ja tehokkuutta Tukholman alueella, sanoo Jari Salminen, Maintpartnerin tuottavuus- ja digiratkaisujen johtaja.

Stockholm Exergin tavoitteena on ympäristön kannalta kestävä, turvattu energiantuotanto mahdollisimman alhaisin tuotantokustannuksin sekä digitalisaation ja automaation viimeisin ratkaisuin.

Lisätiedot:

Jari Salminen, johtaja, tuottavuus- ja digipalvelut
puh. 0440 127 575, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pasi Tolppanen, konsernijohtaja
puh. 040 541 6656, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Maintpartner on Pohjois-Euroopan johtavia teollisuuden käyttö- ja kunnossapitoyrityksiä ja alan johtava asiantuntija Pohjoismaiden energiasektorilla. Autamme parantamaan laitosten tuottavuutta ja minimoimaan prosessihäiriöitä. Tarjoamme myös joustavat resurssit monenlaisiin projekti-, suunnittelu- ja asennustöihin. Digitalisaatiolla ja tekoälypohjaisilla ennakoivilla ratkaisuillamme on yhä vahvempi rooli teollisuuden käytössä ja kunnossapidossa.

Maintpartner Groupin henkilöstömäärä on noin 1750 henkilöä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 165 miljoonaa euroa. Konsernilla on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa.

 

 

Fortum ja Maintpartner sopivat Meri-Porin voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitokumppanuuden jatkamisesta

Fortum ja Maintpartner ovat jatkaneet Meri-Porin voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapidon kumppanuussopimusta vuoden 2023 loppuun asti. Maintpartnerin henkilöstö vastaa laitoksen päivittäisestä käytöstä ja kunnossapidosta sekä pienistä ylläpitoprojekteista.

"Maintpartner on pitänyt Meri-Porin laitoksen luotettavasti toimintakuntoisena. Uuden sopimuksen myötä saamme käyttö- ja kunnossapitotoimintaan lisää markkinatilanteen huomioon ottavaa joustavuutta, jonka uskomme olevan eduksi molemmille sopimusosapuolille," sanoo liiketoimintajohtaja Vesa Maso Fortumilta.

”Maintpartner on kiitollinen saadessaan jatkaa tärkeää tehtäväänsä sähköntuotannossa sekä sähkön tuotantovarmuuden ylläpidossa tiiviissä yhteistyössä Fortumin kanssa. Meri-Porin sopimuksen jatko edesauttaa Maintpartnerin palvelutarjonnan edelleen kasvattamista Porin suunnalla”, sanoo Vilho Salovaara, Maintpartnerin energialiiketoiminnan johtaja.

Meri-Porin voimalaitos on Suomen suurin hiilivoimalaitos. Laitos on valmistunut vuonna 1994 ja sen sähköteho on 565 MW. Voimalaitoksen tuotantokapasiteetista reilu puolet kuuluu Suomen tehoreserviin.

Maintpartner on vastannut useiden Fortumin voimalaitosten ja kaukolämpöverkkojen käytöstä ja kunnossapidosta syksystä 2016 lähtien.

Sopimuksen arvoa ei paljasteta.


Meri Pori allekirjoitus 1200x700px Maintpartner

Kuva allekirjoitustilaisuudesta, vasemmalta: Maintpartnerin Olli Nuoranto, Vilho Salovaara ja Pasi Tolppanen, sekä Fortumilta Teuvo Kortelainen, Vesa Maso ja Henry Sammalniemi

 

Lisätiedot:

Vilho Salovaara, johtaja, energialiiketoiminta
puh. 040 558 3010, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pasi Tolppanen, konsernijohtaja
puh. 040 541 6656, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Maintpartner on Pohjois-Euroopan johtavia teollisuuden käyttö- ja kunnossapitoyrityksiä ja alan johtava asiantuntija Pohjoismaiden energiasektorilla. Autamme parantamaan laitosten tuottavuutta ja minimoimaan prosessihäiriöitä. Tarjoamme myös joustavat resurssit monenlaisiin projekti-, suunnittelu- ja asennustöihin. Digitalisaatiolla ja tekoälypohjaisilla ennakoivilla ratkaisuillamme on yhä vahvempi rooli teollisuuden käytössä ja kunnossapidossa.

Maintpartner Groupin henkilöstömäärä on noin 1750 henkilöä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 165 miljoonaa euroa. Konsernilla on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa.

Maintpartner uusii luotettavan yrityksen Suomen vahvimmat -sertifikaattinsa

Suomen Asiakastieto on jälleen myöntänyt Maintpartner Oy:lle Suomen Vahvimmat – Luotettava Yritys -sertifikaatin. Sertifikaatti on merkki yrityksen positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, luottokelpoisuudesta, taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.

Sertifikaatti myönnetään ainoastaan parhaista parhaille: vain reilu kymmenesosa suomalaisista yrityksistä täyttää sertifikaatin tiukat kriteerit (Rating Alfa -luottoluokitus on AAA tai AA+).

Suomen Vahvimmat -sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla.

Lisätiedot:

Pasi Tolppanen, toimitusjohtaja, Maintpartner
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.