Mikä saa työntekijät palaamaan Maintpartnerille?

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Myös Maintpartnerilta lähdetään välillä töihin muihin yrityksiin. Poikkeuksellisen moni kuitenkin palaa – ennemmin tai myöhemmin. Mikä vetää heidät takaisin?

”Maintpartnerilla työntekijöitä kuunnellaan ja annetaan heidän tehdä asioita, joissa he ovat parhaimmillaan. Työntekijöiden kuuntelemisen ja toiveiden toteuttamisen mahdollistaa runsas tehtäväkirjo,” vastaa Ilkka Rautio, joka vetää energia-alan projektitoimintaa.

”Tärkeimpinä syinä paluulle olivat mielekäs toimenkuva, työporukkana alan vahvat ammattilaiset, sekä uskottava yritys. Uskon että täällä saa myös tehtyä asioita laajasti,” kertoo puolestaan Tommi Kivimäki, joka hoitaa myyntiä ja markkinointia Länsi-Suomessa.

Maintpartnerilla monet työsuhteet itsessäänkin ovat melkoisen pitkiä, Suomessa keskimäärin yli 12-vuotisia. Uusia työntekijöitä on palkattu esimerkiksi viimeisen 12 kuukauden aikana liki kaksisataa Suomessa, sekä kuutisenkymmentä sekä Ruotsissa että Puolassa. Heistä Suomessa lähes joka toinen on kausityöntekijä, harjoittelija tai muu määräaikainen.

Ilkka Rautio tuli alun perin taloon vuoden 2016 lopussa Fortumin siirtäessä kuuden voimalaitoksen operoinnin Maintpartnerille Suomessa. Hän toimi tuolloin käynnissäpidon suunnittelijana ja operaattoreiden lomittajana Järvenpään voimalaitoksella. ”Siirtyminen oli hyvä kokemus, koska silloin huomasin Maintpartnerin laajan tehtäväkentän ja sen, että Maintpartner työskentelee hyvin lähellä käytännön asioita voimalaitoksissa, kaukolämpöverkoilla ja muissa asiakaskohteissa,” kertoo Ilkka Rautio.

Ilkka kuitenkin houkuteltiin vuodeksi muualle, jonka jälkeen hän palasi perustamaan Maintpartnerille uutta projektiliiketoimintaa voimalaitoksille. ”Yrityksessä oli tuona aikana tapahtunut suuri muutos. Nykyisin vallitsee kehittymisen ilmapiiri,” kuvaa Ilkka. Toki yleinen taloudellinenkin tilanne on nyt Suomessa parempi, mikä avaa lisää kehitysmahdollisuuksia.

Tommi puolestaan aloitti Maintpartnerilla jo vuonna 2007, vuosi yrityksen perustamisen jälkeen. Paikallis- ja aluepäällikkötehtävien jälkeen oli aika katsella maailmaa muualta – kunnes paluu Maintpartnerille koitti viime kesänä.

”Tykkään tehdä töitä erilaisten ihmisten, ja varsinkin asiakkaiden kanssa. Yksi tärkein asia on pitää asiakkaat tyytyväisenä. Heille haluan kertoa, mihin moderni kunnossapito tänä päivänä pystyy,” sanoo Tommi Kivimäki. ”Täällä on hyvässä hengessä ns. tekemisen meininki.”

Työntekijöiden tyytyväisyyttä työhönsä kuvaa myös se, että he suosittelevat työpaikkaa omille verkostoilleen. Esimerkiksi Puolassa on kesäkuun jälkeen palkattu tätä kautta neljätoista uutta työntekijää, Suomessa kymmenkunta ja Ruotsissa puolentusinaa. Onnistuneesta rekrytoinnista suosittelijana toiminut työntekijäkin saa mukavan rekrytointibonuksen.

Maintpartner hakee jatkuvasti työntekijöitä eri puolelle Suomea sekä muihin toimintamaihinsa. Huippusesonkiin huhtikuulta lokakuulle palkataan myös paljon määräaikaisia ja kesäharjoittelijoita – joista myös moni palaa seuraavanakin kesänä.

Ajankohtaiset hakumme löytyvät kotisivuiltamme kohdasta Työ Maintpartnerilla. Ensi kesäkautta varten avoimia hakemuksia aletaan tarkastella heti vuodenvaihteen jälkeen.