Caverion ostaa Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toiminnot vahvistaakseen kasvuaan teollisuuden palveluissa

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Maintpartner Holding Oy:n kanssa Maintpartner Group Oy:n kaikkien osakkeiden ostamisesta, mukaan lukien sen Suomen, Puolan ja Viron tytäryhtiöt. Kauppaan ei kuulu Maintpartner Group Oy:n Ruotsin tytäryhtiö. Maintpartner Holding Oy:n osake-enemmistön omistaa suomalaisen pääomasijoitusyhtiö CapMan Oyj:n hallinnoima rahasto.

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle. Kauppahintaa ei julkisteta.

”Siirtyminen osaksi teollisuuden kunnossapitoon erikoistunutta yritystä on hieno asia. Yhdessä muodostuu vahva teollisuuden kunnossapidon yritys, joka palvelee laajemmin ja monipuolisemmin kaikkia teollisuuden aloja. Digitaaliset ratkaisumme täydentävät toisiaan. Myös henkilöstön uramahdollisuudet monipuolistuvat”, sanoo Maintpartnerin konsernijohtaja Pasi Tolppanen.

Kaikki Maintpartnerin Suomea, Puolaa ja Viroa koskevat asiakassopimukset ja niiden vastuut säilyvät ennallaan ja siirtyvät kaupan vahvistuttua yrityksen mukana Caverionille. Asiakaspalvelu ja työ laitoksilla jatkuvat häiriöittä, kuten myös Ruotsissa, jossa Maintpartner AB:n toiminta säilyy ennallaan.

Maintpartner on teollisuuden kunnossapitoon ja palveluntuotantoon keskittynyt yhtiö, joka toimii energia-, kemia-, metalli-, elintarvike- ja valmistavan teollisuuden aloilla. Nyt neuvoteltavana olevan kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 137 milj. euroa, josta suurin osa tuli Suomen liiketoiminnoista. Liiketoiminnassa työskenteli noin 1 500 henkilöä vuonna 2018.

Kaupan toteuduttua Caverion Teollisuuden ratkaisut -divisioonan liikevaihto on noin 320 milj. euroa ja se työllistää noin 3 100 henkilöä.

Yritysosto täydentää Caverionin osaamista teollisessa kunnossapidossa ja palveluissa sekä digitaalisten ratkaisujen kehitystä. Se myös laajentaa Caverionin maantieteellistä kattavuutta ja lisää asiakkuuksia teollisuuden eri aloilla.

“Yrityskauppa on Kunnossa kasvuun -strategiamme mukainen, ja vahvistaa palveluliiketoimintaamme. Teollisuuden ratkaisuiden divisioonamme on nyt kunnossa kasvuun ja käynnistämme sen vuoksi kasvuvaiheen divisioonassa. Yrityskauppa suuntaa teollisuuden toimintojamme yhä enemmän Palvelut-liiketoimintaan ja luo vahvan toimijan Suomen markkinoille”, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Ari Lehtoranta toteaa.

“CapManin omistusaikana Maintpartner on kasvanut merkittävästi ja vakiinnuttanut asemansa useilla eri teollisuudenaloilla. Lisäksi yhtiö on kehittänyt teollisuusalan yrityksille IoT-ratkaisuja ja koneoppivaa analytiikkaa käyttö- ja kunnossapitoprosessien parantamiseksi. Yhdistyminen Caverionin kanssa takaa erinomaiset lähtökohdat toiminnan kasvuun ja kehittämiseen”, kommentoi Jan Mattlin, CapMan Buyoutin partneri.

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot sijoittivat Maintpartneriin vuonna 2006.

Lisätiedot:

Pasi Tolppanen, konsernijohtaja, Maintpartner Group
puh. 040 541 6656, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maintpartner on Pohjois-Euroopan johtavia teollisuuden ja energian käyttö- ja kunnossapitoyrityksiä. Autamme parantamaan laitosten tuottavuutta ja minimoimaan prosessihäiriöitä. Tarjoamme myös joustavat resurssit monenlaisiin projekti-, suunnittelu- ja asennustöihin. Digitalisaatiolla ja tekoälypohjaisilla ennakoivilla ratkaisuillamme on yhä vahvempi rooli teollisuuden käytössä ja kunnossapidossa.

Maintpartnerin henkilöstömäärä Suomessa, Virossa ja Puolassa on noin 1500 henkilöä, sekä Ruotsissa 300. Lisätietoja osoitteessa www.maintpartner.fi.

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Vuoden 2018 liikevaihto oli noin 2,2 miljardia euroa ja työntekijöitä on 15 000 kymmenessä toimintamaassa. Pääkonttori sijaitsee Vantaalla.