Maintpartnerin uudistama automaatiojärjestelmä paransi linjan luotettavuutta Koskisen Oy:llä

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Maintpartner on uusinut vanerilevyjen hionta- ja lajittelulinjan automaatiojärjestelmän Koskisen Oy:n tuotantolaitoksella Järvelässä. Koskisen on yli 100 vuotta puunjalostuksessa toiminut perheyritys, josta on kehittynyt kansainvälinen puutuotteiden ja puunjalostuksen erikoisosaaja.

Uusi automaatiojärjestelmä korjasi vanhan järjestelmän puutteet ja elinkaaren loppupään ongelmat: lisääntyneet vikaantumiset heikensivät linjan tuottavuutta, eikä huoltoa edistänyt se, että laitteiden varaosien saatavuus alkoi olla heikkoa.

Maintpartner hoiti uusinnan kokonaistoimituksena vastaten kaikesta suunnittelusta, järjestelmäohjelmoinnista, asennuksesta ja järjestelmän käyttöönotosta sekä sähkökeskuksen ja ohjauskotelon hankinnoista. Samassa yhteydessä vaihdettiin myös taajuusmuuttajat ja servokäytöt uusiin.

Eri järjestelmävaihtoehdoista päädyttiin tunnettuun, hyvän tuotetuen omaavaan ja integroitavaan järjestelmään. Integroitavuudesta on etua sekä heti sovellussuunnittelussa, että myöhemmin järjestelmän ylläpidossa ja häiriöiden selvittelyssä. Keskusvalmistus ja järjestelmätestaus tehtiin ennalta.

Mittava projekti toteutettiin laitoksella tuotannon kesälomalla, ja tuotanto uudella järjestelmällä aloitettiin aikataulussa. Loppuvuonna toteutettiin vielä muutamia kehityskohteita, joissa linjan toimintoja muutettiin operaattoreilta saatujen kehitysideoiden mukaan. Uusi linja-automaatio on nyt räätälöity täysin tarpeita vastaavaksi.

”Yhteistyö projektissa sujui hyvin ja aikataulussaan. Maintpartner valikoitui toimittajaksi, kun etsimme kumppania sähkö- ja automaatiosaneerausprojekteihimme. Projektin hoitoon ja lopputulokseen olemme tyytyväisiä, joten toivottavasti yhteistyömme jatkuu”, sanoo kunnossapitopäällikkö Jarmo Määttänen Koskisen Oy:ltä.

”Kun koko projektin aikataulu on noin kuusi kuukautta, voidaan panostaa suunnitteluun ja testaamiseen etukäteen. Silloin saneerauksen toteuttamiseen laitoksella riittää neljä viikkoa”, kertoo Maintpartnerin sähkö- ja automaatiosuunnittelun tiimipäällikkö Janne Laitinen.

Maintpartnerilla teollisuuden sähkö- ja automaatiosuunnittelussa palvelee parikymmentä henkilöä Jyväskylästä ja Kokkolasta käsin. Muihin suunnittelupalveluihin kuuluvat layout-, teräsrakenne- ja prosessisuunnittelu.

Vanerilinja Maintpartner 1mb

Kuva: Automaatiojärjestelmän osalta uusittu vanerilevyjen hionta- ja lajittelulinja Koskisen Oy:n tuotantolaitoksella Järvelässä.

Lisätiedot:

Janne Laitinen, sähkö- ja automaatiosuunnittelu, Maintpartner
puh. 0400 171 615, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Arto Malkamäki, palvelupäällikkö Keski-Suomi, Maintpartner
puh. 050 465 1764, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää projekti-, asennus- ja suunnittelupalveluistamme »

Maintpartner on Pohjois-Euroopan johtavia teollisuuden käyttö- ja kunnossapitoyrityksiä ja alan johtava asiantuntija Pohjoismaiden energiasektorilla. Autamme parantamaan laitosten tuottavuutta ja minimoimaan prosessihäiriöitä. Tarjoamme myös joustavat resurssit monenlaisiin projekti-, suunnittelu- ja asennustöihin. Digitalisaatiolla ja tekoälypohjaisilla ennakoivilla ratkaisuillamme on yhä vahvempi rooli teollisuuden käytössä ja kunnossapidossa.

Maintpartner Groupin henkilöstömäärä on noin 1800 henkilöä. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 167 miljoonaa euroa. Konsernilla on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa. Lisätietoja osoitteessa www.maintpartner.fi.