Pitkä, syvä yhteistyö on hyvä edellytys kehittää käyttö- ja kunnossapitotoimintaa – Kemijoki Oy entistä tyytyväisempi Maintpartneriin

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

Kemijoki Oy:n ja Maintpartnerin pitkä käyttö- ja kunnossapitokumppanuus on saavuttanut uuden merkkipaalun: toiminnan vastuullisuusindeksi on noussut jo neljättä vuotta peräkkäin ja asiakastyytyväisyys parantunut edellisvuodesta. Maintpartner on vastannut Kemijoki Oy:n vesivoimalaitoksista Lieksankoskella ja Pankakoskella yli kymmenen vuotta.

Kemijoki Oy tutkii vuosittain kumppanuuden kehittymistä jokaisen kahdentoista kumppaniyrityksensä kanssa. Tutkimuksessa molemmat osapuolet arvioivat kumppanuuskokemustaan sekä kumppanin että oman toiminnan osalta.

”Kumppanuusmallin vastuullisuutta arvioidaan tutkimuksessa indeksillä, joka muodostuu turvallisuusnäkökohdista, ympäristöasioista, työnantajamaineesta, kustannustehokkuudesta, ja sidosryhmäviestinnästä. Asteikolla 1–5 kumppanuusverkoston vastuullisuuden yleinen indeksiluku oli 4,3, kuten edellisvuonnakin”, kertoo johtaja Tarja Zitting-Huttula Kemijoki Oy:stä.

Parhaat arvosanat Maintpartner sai ympäristö- ja turvallisuusnäkökohtien huomioimisesta, pitkäjänteisestä kehitystyöstä sekä kustannustehokkuudesta. Kemijoki Oy:ssä ollaan tyytyväisiä Maintpartnerin paikallisiin tekijöihin ja heidän osaamiseensa. Maintpartnerin vastaajat puolestaan kiittivät erityisesti Kemijoen asiantuntijuutta, ratkaisuhakuisuutta sekä ympäristö- ja turvallisuuskeskeisyyttä.

Molemmat osapuolet arvostavat toistensa avointa yhteistyöhenkeä ja luotettavuutta. Tutkimus vahvistaa yleisen käsityksen, että keskinäinen luottamus sekä avoimuus omista tavoitteista ja tarpeista luovat vankan pohjan toimivalle yhteistyölle.

Kumppanuutta ja osaamista voidaan aina edelleen syventää määrittämällä yhteiset tavoitteet tarkemmin ja seuraamalla niiden eteen tehtyä työtä. Myös asiakkaan ja palvelutoimittajan keskinäistä viestintää on syytä jatkuvasti sekä ylläpitää että kehittää aktiivisesti.

Noin puolet Suomen uusiutuvasta sähköenergiasta on vesivoimaa. Vesivoimalla on keskeinen rooli Suomen sähköjärjestelmän toimivuuden turvaamisessa ja ilmastonmuutoksen hillinnässä. Kemijoki Oy tuottaa kolmanneksen Suomen vesisähköstä. Yrityksellä on kaikkiaan yhteensä 20 vesivoimalaitosta, joista suurin osa Pohjois-Suomessa Kemijoen varrella. Maintpartnerin hoitamat Lieksanjoen voimalaitokset tuottavat vuosittain yhteensä noin 145 GWh energiaa.

Maintpartnerilla on Suomessa kaikkiaan 80 vesivoima-asiantuntijaa, jotka huoltavat ja käyttävät yhteensä yli kolmeakymmentä vesivoimalaitosta.

P2210761 Lieksankoski LI

Kuva: Alvar Aallon suunnitteleman Lieksankosken voimalaitoksen julkisivun peruskorjaus valmistui marraskuussa 2018. © Mikko Arola, Maintpartner

Lisätiedot:

Heikki Iitti, palvelupäällikkö, vesivoima, Maintpartner
puh. 040 869 1090, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vilho Salovaara, johtaja, energialiiketoiminta, Maintpartner
puh. 040 558 3010, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maintpartner on Pohjois-Euroopan johtavia teollisuuden käyttö- ja kunnossapitoyrityksiä ja alan johtava asiantuntija Pohjoismaiden energiasektorilla. Autamme parantamaan laitosten tuottavuutta ja minimoimaan prosessihäiriöitä. Tarjoamme myös joustavat resurssit monenlaisiin projekti-, suunnittelu- ja asennustöihin. Digitalisaatiolla ja tekoälypohjaisilla ennakoivilla ratkaisuillamme on yhä vahvempi rooli teollisuuden käytössä ja kunnossapidossa.

Maintpartner Groupin henkilöstömäärä on noin 1800 henkilöä. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 167 miljoonaa euroa. Konsernilla on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa. Lisätietoja osoitteessa www.maintpartner.fi.