Maintpartner toteutti putkistotyöt Kiillon uudelle purkupaikalle Lempäälän tehtaalle

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Maintpartner on hoitanut putkistojen, pumppujen ja venttiilien asennukset Kiilto Oy:n Lempäälän tehtaan uusimmassa purkupaikassa, jossa säiliöautot purkavat paloherkkiä kemikaaleja tehtaan raaka-ainesäiliöihin. Viime vuoden jälkipuoliskolla toteutettu hanke paransi tehtaan kemikaaliturvallisuutta siirtämällä purkupaikan kauemmas kemikaalisäiliöistä. Lisäksi purkupaikalle rakennettiin automaattinen vaahtosammutusjärjestelmä.

Maintpartner vastasi uuden purkupaikan putkistojen asennus- ja hitsaustöistä kokonaisuudessaan. Luokkahitsaajat valmistivat säiliöiden täyttöputkistot oman sertifioidun hitsauskoordinaattorin ohjeiden mukaisesti. Osa säiliöiden päälle tulleista teräsrakenteista esivalmistettiin Maintpartnerin omalla konepajalla. Asentajat asensivat uudet pumput ja venttiilit sekä purkupaikalle että säiliöiltä prosessiin. Lopuksi liitosten tiiveys varmistettiin koeponnistamalla putkistot typellä.

Maintpartnerin projekti-, asennus- ja suunnittelupalveluista mukana oli parhaimmillaan kymmenkunta ammattilaista pääsääntöisesti Nokian yksiköstä.

”Suunnitelmat vaativat vielä työn aikana tarkennuksia, minkä hoidimme asiakkaan kanssa yhteistyönä paikan päällä”, mainitsee työnsuunnittelija Esa Laine Maintpartnerilta.

”Maintpartner valikoitui partneriksi projektille, koska meillä oli hyvät kokemukset aiemmista yhteisprojekteista. Projektissa tehtiin paljon muutoksia räjähdysvaarallisella alueella, jolloin turvallisuus ja työmaan johtaminen olivat pääprioriteetti. Aikataulutus näytteli myös isoa osaa, koska varasto oli pidettävä tuotantokäytössä koko projektin ajan. Suunnitelmien puutteisiin tartuttiin urakoitsijan toimesta ajoissa ja niihin saatiin nopeasti ratkaisut. Maintpartner pystyi hyvin vastaamaan resurssien muutoksiin ja aikataulut pitivät”, kertoo tekninen päällikkö Vesa Juhannusvuori Kiilto Oy:stä.

Kiilto on satavuotias suomalainen perheyritys, joka kehittää ja valmistaa kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella: rakentaminen, teollisuuden kiinnitys- ja hygieniaratkaisut, ammattipuhtaus ja -hygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiilto kehittää vastuullisuuttaan jatkuvasti: esimerkiksi Lempäälän tehdas hyödyntää liimanvalmistuksen hukkalämpöä lämmittääkseen koko tuotantolaitoksen ja sen käyttövedet.

Lisätiedot:

Kari Aalto, johtaja, projekti-, asennus- ja suunnittelupalvelut, Maintpartner
puh. 040 566 2127, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuvat:

Putkisilta, johon kemikaali- ja vaahtosammutusjärjestelmän putket on asennettu. Purkupaikka sijaitsee kuvan etualan harmaalla pumppukatoksella, josta kemikaalit siirretään taustan säiliöihin.

Kiilto putkisilta web Maintpartner

Uudet prosessipumput putkistoineen, joita pitkin raaka-aineet pumpataan tuotantoprosessiin.

Kiilto prosessipumput web Maintpartner