Fortum ja Maintpartner sopivat Meri-Porin voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitokumppanuuden jatkamisesta

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Fortum ja Maintpartner ovat jatkaneet Meri-Porin voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapidon kumppanuussopimusta vuoden 2023 loppuun asti. Maintpartnerin henkilöstö vastaa laitoksen päivittäisestä käytöstä ja kunnossapidosta sekä pienistä ylläpitoprojekteista.

"Maintpartner on pitänyt Meri-Porin laitoksen luotettavasti toimintakuntoisena. Uuden sopimuksen myötä saamme käyttö- ja kunnossapitotoimintaan lisää markkinatilanteen huomioon ottavaa joustavuutta, jonka uskomme olevan eduksi molemmille sopimusosapuolille," sanoo liiketoimintajohtaja Vesa Maso Fortumilta.

”Maintpartner on kiitollinen saadessaan jatkaa tärkeää tehtäväänsä sähköntuotannossa sekä sähkön tuotantovarmuuden ylläpidossa tiiviissä yhteistyössä Fortumin kanssa. Meri-Porin sopimuksen jatko edesauttaa Maintpartnerin palvelutarjonnan edelleen kasvattamista Porin suunnalla”, sanoo Vilho Salovaara, Maintpartnerin energialiiketoiminnan johtaja.

Meri-Porin voimalaitos on Suomen suurin hiilivoimalaitos. Laitos on valmistunut vuonna 1994 ja sen sähköteho on 565 MW. Voimalaitoksen tuotantokapasiteetista reilu puolet kuuluu Suomen tehoreserviin.

Maintpartner on vastannut useiden Fortumin voimalaitosten ja kaukolämpöverkkojen käytöstä ja kunnossapidosta syksystä 2016 lähtien.

Sopimuksen arvoa ei paljasteta.


Meri Pori allekirjoitus 1200x700px Maintpartner

Kuva allekirjoitustilaisuudesta, vasemmalta: Maintpartnerin Olli Nuoranto, Vilho Salovaara ja Pasi Tolppanen, sekä Fortumilta Teuvo Kortelainen, Vesa Maso ja Henry Sammalniemi

 

Lisätiedot:

Vilho Salovaara, johtaja, energialiiketoiminta
puh. 040 558 3010, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pasi Tolppanen, konsernijohtaja
puh. 040 541 6656, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Maintpartner on Pohjois-Euroopan johtavia teollisuuden käyttö- ja kunnossapitoyrityksiä ja alan johtava asiantuntija Pohjoismaiden energiasektorilla. Autamme parantamaan laitosten tuottavuutta ja minimoimaan prosessihäiriöitä. Tarjoamme myös joustavat resurssit monenlaisiin projekti-, suunnittelu- ja asennustöihin. Digitalisaatiolla ja tekoälypohjaisilla ennakoivilla ratkaisuillamme on yhä vahvempi rooli teollisuuden käytössä ja kunnossapidossa.

Maintpartner Groupin henkilöstömäärä on noin 1750 henkilöä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 165 miljoonaa euroa. Konsernilla on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa.