Utveckling åt rätt håll - allt fler kunder känner att vår servicenivå har ökat

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Enligt vår årliga kundundersökning anser en fjärdedel av våra kunder att vår servicenivå har ökat jämfört med föregående år. Undersökningen utfördes i januari och fick 250 svar från Sverige, Finland och Polen. Mer än en femtedel av kunderna förutser även ett ökat samarbete i framtiden.

Föregående år investerade vi bland annat i ny digital teknologi för en förbättring av underhåll samt bättre hantering av projekt och kontrakt. I år fokuserar vi på utvecklingen av våra medarbetares tekniska färdigheter och kvalitén på underhåll av anläggningar. Vi uppmuntrar våra anställda som arbetar med den dagliga driften och underhållet av anläggningarna att själva lägga fram förbättringsförslag, vilket vi också belönar dem för. Vi uppmuntrar även vår personal att utveckla sin egen lokala verksamhet baserat på resultaten från såväl kundundersökningar som medarbetarundersökningar, men också att vara stolta över sina egna prestationer.

"Feedback från våra kunder är mycket värdefull för oss. Det hjälper oss att fokusera på de rätta sakerna. Jag vill utrycka min tacksamhet till alla som svarade på undersökningen och samtidigt välkomna era idéer, behov och önskemål under året" betonar pasi Tolppanen, VD för Maintpartner Group.

De utlottade priserna för denna undersökning gick alla till vinnare i Finland i år.

 

Ytterligare information:

Pasi Tolppanen, VD Maintpartner Group

tel. +358 40 541 6656

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.