Fortum fortsätter partnerskap med Maintpartner avseende drift och underhåll av tretton vattenkraftverk i Finland

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Fortum och Maintpartner fortsätter sitt partnerskap avseende drift och underhåll av vattenkraftverk vid ån Oulujoki och i Imatra-regionen i Finland fram till slutet av 2020 med möjlighet till förlängning på ytterligare två år. Avtalet omfattar tretton vattenkraftverk, varav det mest kända är Imatrankoski i sydöstra Finland.

Maintpartner har varit ansvarig för den lokala driften och underhållet av vattenkraftverken sedan 2013. Dessutom planerar och utför Maintpartner ett antal uppdrag avseende uppgradering och underhåll av vattenkraftverk samt driftsättning.

"Vi är mycket glada över att fortsätta vårt goda samarbete och utveckling av nya operativa modeller med Fortum. Vi strävar efter kontinuerlig produktivitetsförbättring genom innovativ och flexibel verksamhet ", säger Heikki Iitti, Service Manager, Hydropower at Maintpartner.

Fortum har uttryckt sin tillfredsställelse med Maintpartners säkerhetsutveckling vid vattenkraftverken och bolagets förmåga att utveckla både verksamheten och underhåll vid kraftverken. Förutom vattenkraftverk ansvarar Maintpartner för drift och underhåll av flera andra Fortum-ägda kraftverk och fjärrvärmenät i Finland och Polen. Sammantaget tar Maintpartner hand om drift och underhåll av 34 vattenkraftverk i Finland.

Ytterligare information:
Heikki Iitti, Service Manager, Hydropower, Maintpartner
tel. +358 (0)40 869 1090, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vilho Salovaara, President, Energy, Maintpartner
tel. +358 (0)40 558 3010, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer om våra drift- och underhållstjänster inom energisektorn.

Maintpartner är ett av norra Europas marknadsledande företagen inom industriell drift och underhåll samt den ledande experten inom branschen på den nordiska energimarknaden.

Vi hjälper att minimera processtörningar och förbättra lönsamhet vid produktionsanläggningar. Vi tillhandahåller också flexibla resurser för olika projekt-, planerings- och installationstjänster. Digitaliseringen och våra lösningar baserade på artificiell intelligens har en allt starkare roll inom industriell drift och underhåll.

Maintpartnerkoncernen har cirka 1800 anställda. Omsättningen under 2017 var cirka 167 miljoner euro. Koncernen har kontor i Finland, Sverige, Polen och Estland. Mer information på www.maintpartner.se.